Efter ett händelserikt och starkt år sedan bildandet av Bergkvist-Siljan AB (publ.) tar koncernen nästa steg i sin utveckling genom rekrytering av ny VD för sin skogsorganisation med fortsatt fokus på hållbar tillväxt i värdekedjan Skog-Industri-Marknad.

Katarina Mowitz, som tillträder 1 oktober 2020, är utbildad jägmästare och kommer senast från en tjänst som Verksamhetschef Virke & Energi på Biometria. Hon har i skogsnäringen gjort sig känd som en tydlig och motiverande ledare, har jobbat framgångsrikt med förändringar, har med målmedvetenhet och engagemang jobbat med ägare, kollegor och kunder för att främja en positiv utveckling.

Katarina har fått uppdraget att ytterligare stärka Bergkvist Siljan Skogs attraktivitet och förmåga att möta framtidens utmaningar, något hon ser positivt på. ”Det ska bli spännande att få vara en del av Bergkvist-Siljan koncernens framtidsresa samtidigt som vi bidrar till ett hållbart samhälle såväl lokalt som globalt” säger Katarina Mowitz.

Ulf Bergkvist ordf. i Bergkvist-Siljan välkomnar Katarina till företaget och ser i henne en erfaren och oberoende kraft som skall smälta samman och göra en gemensam organisation av Bergkvist-Siljans skogsorganisation som tidigare bestått av Bergkvist Siljan Skog AB och Weda Skog AB.

Jon Hansson lämnar sin roll som VD för Bergkvist Siljan Skog för att anta nya utmaningar utanför företaget. ”Jag har varit med och utvecklat koncernen i olika roller sedan 2003 och det känns naturligt och rätt att nu lämna över stafettpinnen till Katarina Mowitz” säger Jon Hansson. ”Vi tackar Jon för hans stora insatser för koncernen under sina år här och önskar honom lycka till i sina framtida utmaningar” säger Ulf Bergkvist.

Under tiden fram till Katarina Mowitz tillträder som VD är Anders Nilsson, koncernchef för Bergkvist-Siljan AB (publ.), tillförordnad VD för Bergkvist Siljan Skog AB.

Vi vill använda cookies för att samla information om hur du använder denna webbplats.
Läs mer om hur vi behandlar data i vår Integritetspolicy.