Möt våra medarbetare

Bergkvist Siljans framgång bottnar i en stark arbetsinsats från våra cirka 300 medarbetare och det nära samarbete vi har med kunder och leverantörer.

I kombination med höga ambitioner och högt i tak skapar vi ett bra team. Hos oss bryr vi oss om varandra, där säkerhet och arbetsmiljö är en viktig del av din arbetsdag. På Bergkvist Siljan är lagarbetet viktigt. Tillsammans är vi starka!

Bergkvist Siljan bidrar till våra lokala jobb och därmed en levande landsbygd – för varje anställd hos oss genereras ytterligare tre jobb i skogens närhet. Bra va?

Säg hej till Emma, operatör på sågen i Insjön

Emma har justerverket ”F2” på sågen i Insjön som sin bas, där hon jobbar som operatör och tillsammans med sina kollegor, roterar på fem olika arbetsstationer. Emma sadlade om från lokalvårdare till operatör på Bergkvist Siljan som nittonåring, och sedan 2012 är hon en del av produktionen.

När vi frågor Emma vad som är bäst med hennes jobb, kom svaret blixtsnabbt – ”kollegorna, och att vi är ett lag”

– Det här är ett väldigt underskattat arbete, framförallt för oss tjejer, säger Emma. Är man driven och har en vilja att lära sig med rätta arbetsmoralen ska man absolut våga söka sig hit både som tjej och kille, även om det är ditt första arbete. Det är ett roligt och stimulerande jobb där man utvecklas både som person och som operatör. Vi har kul och skrattar varje dag på jobbet, tar hand om varandra och har en fin gemenskap på skiftet. Det är det absolut bästa med det här jobbet!

 

 

Säg hej till Mikael Rokka, skiftsamordnare i Insjön

Mikael är produktionsplaneraren som blev hovmästare, som blev skiftsamordnare på Bergkvist Siljans sågverk i Insjön. Mikael ser till att rätt  person är på rätt plats, vid rätt tid. Och att den dagliga produktionen flyter på bästa sätt.

Vi har en sådan härlig gemenskap, och vi hjälper varandra och jobbar som ett lag! säger Mikael glatt innan han skyndar vidare.

Säg hej till Patrik Abrahamsson, kundservice leverans Mora och Blyberg

Patrik är ansvarig för vagnslastningen på två av Bergkvist Siljans sågverk, sågen i Mora och sågen i Blyberg. Han ser till att rätt tågvagn blir lastad med rätt virkespaket – med transport till rätt hamn. Varje dag rullar det ut 10-15 tågvagnar fyllda med virke från sågen i Mora. En vagn rymmer cirka 50 kubik vilket kan jämföras med en biltrailer.

-Tjusningen med jobbet är att det händer något hela tiden – problem som behöver lösas och ofta med snabba ryck, berättar Patrik.

Patrik arbetar nära både industrin som sköter själva produktionen av sågad vara, och marknadsavdelningen på Bergkvist Siljan, där beställningarna kommer ifrån. Lagarbete var ordet!

Emma Gundhe
Mikael Rokka